Replicas Breitling " />
Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiemSkładniki

- 20 dag makaronu rurki

- 2 pomidory

- puszka tuńczyka w oleju

- 2 łyżki czarnych oliwek

- sól

- pieprz

- listki świeżej bazylii

 

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, ostudzić. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Makaron wymieszać z pokrojonymi pomidorami, kawałkami tuńczyka i oliwkami. W razie potrzeby można dodać trochę osączonego z tuńczyka oleju. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną bazylią. Do sałatki można ewentualnie dodać kilka filecików anchois.
poleca serwis: polki.pl
Komentarzy: 0

Wpisz swoje imię i komentarz:
Przepisz tekst z obrazka