Replicas Breitling " />
Muszle z tuńczykiem

Muszle z tuńczykiemSkładniki na 6 porcji:
- 25 dag makaronu (duże muszle)
- olej
- puszka kukurydzy
- puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- 4 ogórki konserwowe
- 1 strąk czerwonej papryki
- majonez, sól, pieprz

 

Sposób wykonania:
Zagotuj wodę, posól, dodaj łyżeczkę oleju, ugotuj  makaron, żeby był al dente (półmiękki), odcedź. Paprykę umyj, przetnij, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w małą kostkę, posiekaj w kosteczkę ogórki konserwowe. Dodaj kukurydzę i tuńczyka, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki. Ugotowane muszelki napełnij sałatką, udekoruj majonezem lub innym ulubionym sosem, najlepiej pikantnym.

poleca serwis: polki.pl

Komentarzy: 0

Wpisz swoje imię i komentarz:
Przepisz tekst z obrazka