Replicas Breitling " />
Smażony Camembert

Smażony CamembertSkładniki na 4 porcje:
- 2 krążki sera camembert
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- sałata

 

Sposób wykonania:
Jajko umyj, rozbij, wlej do miseczki lekko roztrzep widelcem. Z sera zdejmij opakowanie, przekrój na pół lub pozostaw w całości. Obtaczaj ser najpierw w mące, potem w jajku, następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej, dodaj masło, smaż panierowany ser do momentu, aż na powierzchni utworzy się rumiana skorupka, ułóż na sałacie, od razu podawaj, najlepiej z żurawinami.

poleca serwis: polki.pl

Komentarzy: 0

Wpisz swoje imię i komentarz:
Przepisz tekst z obrazka